Nieuws

Open dag woensdag 1 maart 2017

Op Woensdag 1 maart is het Open huis bij Aukes Theatertechniek.
Van 10:00 tot 18:00 bent u van harte welkom op de Veemarkt 44a in Amsterdam.
Bekijk de nieuwste producten in de Verkoop en Verhuur.
Volg interessante lezingen en trainingen van onze leveranciers.
Praat bij met onze medewerkers onder het genot van een hapje en drankje.

Uiteraard vinden wij het fijn om te weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Meld je aan via sales@aukes.nl en maak kans op een mooie verrassing

LED Theaterspots van Spotlight

LED Theaterspots van Spotlight
Bekijk meer foto's

Nieuw in de verhuur: Clay Paky QWO 800

Nu bij Aukes theatertechniek te huren, de nieuwe Alpha Spot 800 QWO. Deze middelvermogen spot maakt gebruik van de nieuwste Philips MSR Platinum 35 lichtbron. Met een lampvermogen van slechts 800W gecombineerd met een state of the art lenzensysteem dat we van Clay Paky gewend zijn heeft de spot meer lichtopbrengst dan menig 1200W armatuur van de concurrentie.
De aparte typeaanduiding 'QWO' staat voor twee van de belangrijkste speerpunten van de spot: "Quiet Wide Optics". De spot is zeer stil (42dBa) en heeft een enorm zoombereik van 7,5-55°.
De Alpha spot QWO 800 in het kort:
• 800W Philips MSR platinum 35 lamp.
• Zeer lichtsterk 55.000 lm(ca 4.700 lux op 20 meter bij 7,6°).
• Zoombereik van 7,6° tot 55°.
• Stay-sharp-zoom functie van 11-55° (autofocus)
• Dyna-cue Creator op eigen kanaal voor het creëren van bijzondere effecten.
• CMY Colormixing met extra lineair CTO wiel (7800-2500K)
• Kleurenwiel met 8 verwisselbare kleuren.
• 2 Gobowielen met 7 verwisselbare roterende en 8 fixed gobo’s
• Roterend 6 facet prisma.
• Animatiewiel
• 16-blads iris
• Aparte mechanische dimmer en shutters voor snelle strobe effecten
• Variabele frost

Voor meer informatie over de spot download u hier de New Products Brochure
Voor een impressie van de prestaties van de spot kijkt u op Youtube
Daar vindt u ook een impressie van de mogelijkheden met Dyna-cue Creator
Meer informatie of een offerte ontvangen? Mail onze Verhuurafdeling en informeer naar een op maat gemaakte kennismakingsaanbieding!

Bekijk meer foto's

Nieuw in de verhuur: Clay Paky Sharpy!

Nu bij Aukes theatertechniek te huren, de zeer succesvolle Clay Paky Sharpy. Deze enorm populaire spot combineert een laag vermogen (lamp van slechts 189W) en zeer gering gewicht van 16 Kg met een ongeëvenaarde lichtoutput en snelheid. Clay Paky Sharpy projecteert een solide, laser-achtige, bundel van licht door de ruimte. Door gebruik te maken van hoogwaardige optieken wordt elke foton in de juiste richting gestuurd, wat resulteert in een beam zonder randverschijnselen (Halo). Hiermee zet Clay Paky de standaard voor de nieuwe generatie Beam armaturen en bevestigt de Italiaanse fabrikant wederom zijn innovatieve vermogen. Dit komt ook tot uiting in de verschillende awards die de Clay Paky Sharpy inmiddels gewonnen heeft. De Plasa Jury schreef in 2010 bijvoorbeeld “we hadden nooit gedacht een armatuur van 189 Watt te zien die bruikbaar is in Wembley Arena!” en Patrick Dierson (Live Design) schreef “Dit soort output hoort bij Xenon armaturen, niet bij spots onder 200 Watt die in de handbagage meekunnen.”
Sharpy in het kort:
• 189W Philips platinum 5R lamp.
• Zeer lichtsterk (ca 59.760 lux op 20 meter, 3735 lux op 80 meter).
• Bundel instelbaar van 0° tot 3,8°.
• Kleurenwiel met 14 verwisselbare kleuren.
• Gobowiel met 17 verwisselbare fixed gobo’s
• Roterend 8 facet prisma.
• Aparte mechanische dimmer en shutters voor snelle strobe effecten
• Supersnelle Pan & Tilt vergelijkbaar met scanners.
Voor meer informatie over de spot download u hier de Brochure
Voor een impressie van de prestaties van de spot kijkt u op Youtube
Meer informatie of een offerte ontvangen? Mail onze Verhuurafdeling

Bekijk meer foto's

CUE 2012

De nieuwe naam voor de Vakbeurs Theatertechniek, sinds 1987 dé toonaangevende beurs binnen haar vakgebied. Omdat na 25 jaar de uitstraling niet langer aansluit bij de hedendaagse technologische ontwikkelingen én de toepassingen aanzienlijk breder gebruikt worden dan alleen in theaters, is besloten verder te gaan met deze nieuwe naam en een nieuwe look en feel!
De beurs is uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats voor en door technici van o.a. poppodia, theaters, schouwburgen, evenementen, congressen, musea, tentoonstellingen en entertainment, waar theatertechnieken en multimediale aanpak integraal worden toegepast.

Op de beurs vindt men de laatste ontwikkelingen o.a. op het gebied van licht, geluid, audiovisueel, decor, algemene theater- en hijstechnieken, inrichting, podia, meubilair, adviesbureaus en vele overige relevante producten en diensten.
Ondanks de nieuwe naam blijft het karakter van deze beurs behouden, namelijk het
2-jaarlijkse trefpunt waar de branche elkaar ontmoet en bijpraat over het vak.
De toegang tot CUE is gratis. Bezoekers dienen zich daartoe echter wel vooraf te registreren.
Registreer HIER voor gratis toegang

Open dag succesvol

De eerste Open dag van Aukes Theatertechniek is een groot succes gebleken. Veel van onze klanten en relaties hebben ons gedurende de dag een bezoek gebracht, en zich op de hoogte laten stellen van de nieuwste ontwikkelingen bij onze leveranciers. Ook de lezingen van Spotlight en Clay Paky werden als zeer interessant ervaren. Wij waren zeer enthousiast over de open dag en willen graag alle bezoekers bedanken voor hun komst.
Bekijk meer foto's

Nieuwe Sine wave dimmer van Swisson.

Onlangs heeft Swisson haar nieuwste toevoeging in de Sine Wave dimmer reeks geïntroduceerd: De XSD-D satelliet dimmer. Deze dimmer is afgeleid van de beproefde techniek uit de 12 kanaals 19” versie en de installatiekasten die reeds enkele jaren gemaakt worden.

De XSD-D satelliet Sine Wave dimmer met Power Management is zeer flexibel en kan ingesteld worden als: Dimmer, Switch of vaste gestabiliseerde voeding. De XSD is extreme stil, waardoor de dimmer goed gebruikt kan worden in TV studio’s, theaters en andere ruimtes waar een dimmer niet gehoord dient te worden. Met de optionele ‘Uplink’ en doorvoer optie voor de voedingsspanning kunnen meerdere units gekoppeld worden, om te voldoen aan uw specifieke stroombehoefte. De geïntegreerde ‘Power Manager’ verzekert een veilig gebruik, ook als u de limieten van de beschikbare stroom opzoekt, door het totale afgenomen vermogen te beperken tot het maximale, door u ingegeven vermogen van de groep.

Net als vele andere producten van Swisson is ook de XSD-D aan uw wensen aan te passen. Zo is hij beschikbaar met diverse connectoren (CEE 16/32/63A, T13, Schuko) en in verschillende configuraties (4x2.5kW, 2 x 5kW of 1 x 10kW)
Meer informatie vindt u hier: PDF datasheet XSD-D

Spaceball II

Op de Prolight+Sound beurs 2009 in Frankfurt heeft Smoke Factory een nieuwe rookmachine gepresenteerd:

De SPACEBALL II ontleent zijn naam aan een bekend Smoke Factory product uit de jaren 90, waarvan er indertijd ca. 3000 stuks zijn verkocht. De nieuwe machine is echter vanaf de basis opnieuw opgebouwd en zit vol met de laatste ontwikkelingen op het gebied van rookmachines zoals on-board DMX, microprocessor sturing, digitaal display en een ingebouwde timer.
De SPACEBALL II wordt geleverd in een compacte flightcase. Transporteren én gebruiken kan in alle mogelijke standen dankzij de vloeistofdichte aansluitingen in de machine. Hierdoor kan de SPACEBALL II ook rechtop gebruikt worden. De vloeistoffles heeft een grote opening voor gemakkelijk navullen en kan door de messing snelkoppelingen gemakkelijk van de machine losgenomen worden.
De SPACEBALL II verbruikt slechts 650W, en is mede daardoor zeer geschikt voor gebruik door mobiele DJ’s, kleine podia en losse verhuur.

Tour Hazer II verbeterd

De Tour Hazer II, Smoke Factory’s meest succesvolle product tot nog toe, is op enkele punten verbeterd. Zo is het lucht geleidingsblad nu in de machine geïntegreerd en klikt deze in diverse standen vast. Ook is er een nieuwe fan geplaatst, die nog robuuster is dan de oude. Ook de luchtpomp is vernieuwd. Deze wordt nu samen met de vloeistofpomp aangestuurd. Hierdoor is de machine nog stiller geworden, een wens van theaters en TV studio’s.

Nieuw in de Verhuur: Manfrotto Black Magic

Sinterklaas was vroeg dit jaar… Het heeft even geduurd, maar het was het wachten waard. Als een van de eerste bedrijven in Nederland beschikt Aukes Theatertechniek over de Manfrotto Black Magic wind-up statieven. (587B)
We waren al een tijd op zoek naar een goed en degelijk statief dat ook nog eens fraai zou zijn om te zien. Toen we dan ook op PLASA 2007 de Black Magic statieven zagen staan, waren we direct verkocht. Het hoge laadvermogen (200Kg), de flinke maximale hoogte (550cm) gecombineerd met de uitzonderlijk lage laadhoogte (165cm) maakt de Black Magic het ideale statief voor ons. Kijk voor de volledige specificaties naar de brochure
Probeer hem eens uit, bel voor een offerte met onze verhuurafdeling. 020-4624996 of stuur een mail naar rental@aukes.nl 

Bekijk meer foto's

Nieuw in de Verhuur: Clay Paky Alpha Beam 300

Alpha beam 300

• Zeer compacte spot met hoge lichtopbrengst (33.000 lux (8) op 5m afstand).
• Vaste beam van 8 voor een Par 64 ACL effect met extreem hoge lichtoutput.
• Enige moving beamlight in zijn klasse.
• CMY en 8+1 vaste kleuren.
• 8 vaste gobo’s (4 x donut, 4 x overig), makkelijk te verwisselen voor andere gobo’s.
• Gobo-shake functie voor extra effect.
• Lineair frost wiel.
• Dimmer op eigen DMX kanaal (apart van stopper/strobe functie).
• Pan-Tilt, Color en Beam timing via eigen kanalen instelbaar.

Bekijk meer foto's

Nieuw in de Verhuur: Clay Paky Alpha Spot HPE 300

Alpha spot HPE 300

• Zeer compacte spot met hoge lichtopbrengst (16,000 lux [15°] op 5m afstand)
• Superieure grafische en optische prestaties. De meeste complete “Spot” in zijn klasse.
• 15°-40° Zoombereik.
• CMY en 8+1 vaste kleuren.
• 15 gobo’s (8 vast en 7 roterend) met Morphing effect
• Roterend 5-facet Prisma
• Lineair frost wiel
• Iris
• Dimmer op eigen DMX kanaal (apart van stopper/strobe functie)

Aukes Verbouwt

Aukes Theatertechniek zit midden in de verbouwing van het bedrijfspand. Na enige vertraging in het begin loopt de bouw nu lekker door. Momenteel zijn wij druk bezig ons nieuwe magazijn in te richten. Vanaf heden zal alle verhuur weer vanaf de Veemarkt geschieden. De kantoren zijn nog niet in gebruik. Treft u niemand in het magazijn, dan kunt u zich melden aan de zijdeur in de steeg, links naast het nieuwe pand.

Bekijk meer foto's

Nieuw in de verhuur: Clay Paky Alpha Wash 575 SV

• 4º - 80º linear zoom bereik
• Hot Restrike bulb
• De ingebouwde accu maakt het mogelijk zonder spanning te adresseren.
• Linear CTO wheel
• Uitgebreide frost mogelijkheden
• “Energy Saving, zodra de lamp uit is, schakelt de spot automatisch naar half vermogen
• Gewicht 28 kg

www.claypaky.it

Nieuw in de verhuur: Kino Flo ParaBeam 400 Select

• Voor onder andere televisie- en filmtoepassingen
• Daglicht armatuur met zeer hoge lichtoutput bij gering verbruik
• Kleurtemperatuur 5500 Kelvin
• DMX aanstuurbaar
• Dimbaar
• Bulb 4x 55W
• Flicker free

www.kinoflo.com

Vakbeurs Theatertechniek

Het jaar 2006 wordt ingeluid met de 10e Vakbeurs Theatertechniek. Dit jaar vindt
deze plaats op 16, 17 en 18 januari in de Scheldehal van AHOY te Rotterdam.
Wij zijn ook weer aanwezig! U ook? Tot dan op onze stand 517. Meer informatie op: www.vakbeurs-theatertechniek.nl

Mediaserver van Spotlight

De mediaserver van Spotlight. Een toevoeging aan het uitgebreide
Spotlight pakket. De Video Performer XT Digital Media Server system
met grenzeloze mogelijkheden.

Swisson X-SD Sinus wave dimmer

Swisson heeft onlangs de X-SD sinus wave dimmer gelanceerd.
Deze 12 kanaals dimmer voorkomt vervorming op het lichtnet en is te
monteren in een 19” rack.

 
Aukes Theatertechniek
Veemarkt 44a
1019 DD Amsterdam
Nederland
Verkoop
Tel. 020 - 462 4992
Fax 020 - 462 4993
sales@aukes.nl
Verhuur
Tel. 020 - 462 4996
Fax 020 - 462 4997
rental@aukes.nl

© Aukes Theatertechniek Amsterdam 2005 | sitemap